علی العلی در گفتوگو با ایکنا:
مسابقات قرآن دانشجویان؛ بیانگر تحول در فعالیتهای قرآنی ایران/ تقویت بخش پژوهش
گروه بینالملل: امروز مسابقات قرآنی زیادی در ایران برای قشرهای مختلف از جمله نظامیان، دانشآموزان و دانشجویان برگزار میشود که رقابت بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان بیانگر تحولی بزرگ در عرصه فعالیتهای قرآنی است.
حجتالاسلام والمسلمین علی العلی، قرآنپژوه کویتی و استاد حوزه علمیه قم و مدیر منطقهای ایران و خلیج فارس دانشگاه «کلمنتس» انگلیس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: بدونشک جمهوری اسلامی ایران بیش از دو دهه است که مسابقات قرآن کریم را در سطح بینالمللی و داخلی برگزار میکند و به واسطه چنین مسابقاتی توانمندیهای قرآنی شاخص قاریان و حافظان قرآن کریم را به تصویر میکشد.
مدیر منطقهای ایران و خلیج فارس دانشگاه «کلمنتس» مسابقات قرآن را عرصهای برای نمایش توانمندی قرآنی حافظان و قاریان دانست و تصریح کرد: ایران مسابقات قرآنی زیادی را برای گروههای مختلف از جمله دانشجویان مسلمان، نظامیان و گروههای سنی مختلف در مراحل ابتدایی و دبیرستان و در بخش جوانان برگزار میکند که از این بین برگزاری رقابت قرآنی دانشجویان تحولی بزرگ در عرصه فعالیتهای قرآنی در جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.
مسابقات قرآن دانشجویان به شهرت خوبی دست یافته است
حجتالاسلام علی العلی تصریح کرد: مسابقه قرآن دانشجویان مسلمان سبب تقویت توانمندیهای قرآنی دانشجویان خواهد شد و این رقابت امروز به صورت جهانی و هر دو سال یکبار برگزار میشود و به شهرت خوبی دست یافته است.
این پژوهشگر کویتی در پاسخ به پرسشی درباره افزودن رشته پژوهشهای قرآنی به این رقابتها گفت: همانطور که مسابقات در رشتههای حفظ و تلاوت قرآن برگزار میشود، انتظار داریم که مسابقات تخصصی در عرصه پژوهشهای قرآنی نیز برگزار شود و مسابقات تنها مختص رشتههایی همچون حفظ، قرائت و تفسیر نباشد.
ضرورت برگزاری مسابقات تخصصی پژوهشهای قرآنی
عضو انجمن جهانی دانشگاههای آموزش از راه دور انگلیس برگزاری مسابقات تخصصی پژوهشهای قرآنی را یک ضرورت دانست و افزود: این مسابقات اهمیت زیادی دارد و باید پایههای علمی محکمی داشته باشد تا در سطحی عالی و همسان با مسابقات مطرح در جهان همچون جایزه «نوبل» ادبیات و جایزه «نوبل» شیمی برگزار شود و جوایزی ارزشمند و همسان با جایگاه مسابقات به آن اختصاص یابد.
مدیر منطقهای ایران و خلیج فارس دانشگاه کلمنتس بیان کرد: جهان اسلام امروز به برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان نیاز دارد و این نیاز نهتنها در برگزاری مسابقات بلکه در تألیف پژوهشهای تخصصی قرآنی در دانشگاهها و دانشکدهها و نهادهای فعال در این عرصه چه در سطح محلی و چه منطقهای و جهانی نیز احساس میشود، بنابراین مراکزی تخصصی در این زمینه نیز باید ایجاد شود.
کمبود مراکز پژوهشی قرآنی
وی تصریح کرد: امروز کمبود مراکز پژوهشی قرآنی احساس میشود و مراکزی که در حال حاضر فعال است، برای جمعیت مسلمانان که حدود یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل دادهاند، کافی نیست.
العلی گفت: برای رفع این مشکل قبل از هر چیز باید مراکزی تخصصی ایجاد کرد که در مسابقات قرآن بر پژوهشهای قرآنی نظارت داشته باشد، نخبگان و پژوهشگران نیز باید در این زمینه فعال باشند و تجارب و داشتههای خود را در عرصه پژوهشی قرآنی در اختیار مراکز ذیربط قرار دهند.
تقویت سطح مسابقات با حمایت مالی و جوایز شایسته
وی افزود: مسابقات قرآن از جنبه مادی باید حامی مالی داشته باشد و جوایزی شایسته باید به این رقابتها اختصاص یابد، از سوی دیگر رقابتها باید از نظر علمی نیز در سطح بالایی برگزار شود. بالابودن سطح علمی رقابت به پیشرفت آن منتهی خواهد شد و این مسئله نیز با راهاندازی مراکز قرآنی تخصصی و علمی در دانشگاهها ارتباط مستقیم دارد.
اهتمام به قرآن در بین شرقشناسان
علی العلی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه مهم قرآن در بین جوامع اسلامی و مسلمانان یادآور شد: قرآن جایگاهی محوری در بین مسلمانان دارد و ادیان دیگر نیز برای این کتاب مقدس ارزش و احترام خاصی قائل هستند، اهتمام به قرآن در میان غربیها و شرقشناسان نیز رایج بوده است، به نحوی که این گروه پژوهشهایی را با تمرکز بر قرآن انجام داده و حتی واژهنامههایی قابل فهم را تألیف کردهاند که در رابطه با قرآن است.
مقابله با اندیشههای تکفیری با پژوهش برگرفته از بطن قرآن
وی در پایان نقش پژوهشهای علمی قرآنی را در مبارزه با اندیشههای افراطگرایانه و تکفیری را مورد بررسی قرار داد و گفت: پژوهشهایی که مستند و برگرفته از بطن قرآن باشد، میتواند به افکار منحرف و اندیشههای تکفیری که تنها با اهتمام به ظواهر قرآن تألیف میشود، پاسخ دهد و اجازه ندهد این اندیشهها گسترش یافته و در فرهنگ جوامع نفوذ کند.
توجه : تمام حقوق مطالب برای قرآن آسان محفوظ می باشد.
- نویسنده : مهناز ملکی
- بازدید : 120
- دیدگاه :