حجتالاسلام صابری:
بودجه مستقلی برای خرید نسخ خطی قرآن نداریم

گروه ادب: مدیرکل موزه ملی قرآن با بیان اینکه این موزه بودجه مستقلی برای خرید نسخ خطی قرآن در اختیار ندارد، افزود: تأمین هزینه خرید نسخ خطی برعهده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است.
حجتالاسلام والمسلمین فخرالدین صابری، مدیرکل موزه ملی قرآن کریم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اظهار کرد: خرید نسخ خطی قرآنی در این موزه از این طریق صورت میگیرد که آثار از سوی اشخاص مختلف به منظور اهدا یا فروش به کارشناسان موزه ارائه میشود.
وی با بیان این مطلب افزود: آثاری را که به موزه ارائه میشوند، در اختیار کارشناسان این حوزه قرار میدهیم تا پس از برآورد قیمت، به مسئولان سازمان گردشگری به صورت مکتوب اعلام شود.
موزه ملی قرآن بودجهای برای خرید به صورت مستقل در اختیار ندارد
حجتالاسلام صابری با بیان اینکه موزه ملی قرآن کریم بودجهای را برای خرید نسخ خطی در اختیار ندارد، ادامه داد: بودجه لازم برای خرید نسخ خطی را سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در اختیار ما قرار میدهد.
وی در ادامه این مطلب عنوان کرد: خریداری نسخ خطی و اینکه آثار ارائه شده قابلیت خرید توسط موزه داشته باشند، بستگی به تعداد نسخ خطی و ارزش آنها دارد.
به گفته مدیر موزه قرآن، قیمتهای برآورد شده از سوی کارشناسان به معاونت فرهنگی اعلام میشود سپس با بررسیهایی که به عمل میآید، سازمان میراث گردشگری اعتباراتی را برای خرید نسخ خطی در نظر میگیرد.
امسال اثری ارائه یا خریداری نشده است
وی با بیان اینکه سیاستگذاری خرید نسخ خطی از سوی میراث فرهنگی و ادارهکل موزهها انجام میشود، گفت: در سال جاری هیچ اثری به موزه قرآن کریم برای خرید ارائه نشده است و از این رو طی امسال خریدی نداشتیم.
حجتالاسلام صابری درباره آثاری که برای خرید ارائه میشوند، اظهار کرد: نسخ خطی قرآن کریم و کتابهایی که مضامین قرآنی داشته باشند از جمله آثاری هستند که توسط این موزه خریداری میشوند.
وی گفت: همچنین آثار و اشیایی که بیش از صد سال قدمت داشته باشند و آیات قرآن کریم همچون «بسمالله الرحمن الرحیم»، «چهار قل» و دیگر آیات نورانی قرآن بر روی آنها نوشته شده باشد، خریداری میشوند.
خریداری دواوین شعر، ادعیه و مرقعات
حجتالاسلام صابری با بیان اینکه اگر آثار خطی مربوط به دوره معاصر باشند، مجاز به خرید آنها نیستیم، یادآور شد: نسخههای خطی دیوان اشعار، ادعیه و مرقعات نیز جزء آثاری هستند که خریداری میشوند.
وی عنوان کرد: پس از ارائه اثر به موزه، اثر مورد نظر در هیئت کارشناسی مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد که مشخص شود با شرایط موزه از جمله تأمین هزینه خرید و فضای موزه هماهنگی دارد یا خیر.
منبع iqna.ir
توجه : تمام حقوق مطالب برای قرآن آسان محفوظ می باشد.
- نویسنده : مهناز ملکی
- بازدید : 130
- دیدگاه :